trafficnews.bgНа 22 юли 2015 г.  22- годишният пловдивски боксьор Александро

...
trafficnews.bgНа 22 юли 2015 г.  22- годишният пловдивски боксьор Александро
Коментари Харесай

Три години след смъртта на боксьора Алекс Морару майка му търси убийците му

trafficnews.bg

На 22 юли 2015 година  22- годишният пловдивски боксьор Александро Морару - Румънеца бе открит мъртъв  в квартирата си в Букурещ. 

Морару е ученик на именития треньор Иван Киряков, написа Трафик Нюз. Младежът е живял до 2014 година  в Пловдив и работел в пловдивска компания. След това отпътувал за Букурещ, където отворил дребен склад за хранителни артикули. До съдбовната дата, когато е открит обесен. Румънските управляващи завършват делото със умозаключение, че е самоубийство. Майката на момчето - Албена Александрова обаче е безапелационна, че Алекс в никакъв случай не би протегнал ръка на живота си. Още през цялото време гибелта му е обгърната в тайнственост. Първоначалната версия, че Морару е поставил завършек на живота си поради жена, на този стадий няма никакво удостоверение.

Три години по-късно тя продължава да търси истината, макар болката която претърпява.



Година след гибелта му, Александрова написа писмо до Президента на Румъния и по този начин с негово подпомагане тя получава експертизата, която дотогава й е отказвана.  Заключението на патоанатома е, че повода за гибелта е пресечен канал сред втори и трети прешлен. Лекарят изяснява, че това е резултат от висящото тяло. Според майката обаче това изказване е неуместно, тъй като самият Алекс е открит обесен на парното.  В кръвта му няма следи от упойващи субстанции и алкохол. 

Д-р Перде Филип, който прави аутопсията дефинира почти времето на настъпване на гибелта  С час се е заел лекарят от 112, като е показал, че откритото тяло в 19:10ч е мъртво, най-малко от 5 часа. 

 

Майката упорства за пощателно следствие и желае телефонна разпечатка от телефоните на Александро. Разследващият прокурор обаче отхвърля да изисква такава. 

След гибелта му е открита липса на 20 000 лв. от касата на компанията, в която Морару работи. По-късно излиза наяве, че парите са взети от касиерката, която твърди че с тях е покрила фирмени разноски със знанието на самия Алекс.

 

Ден преди годишнината от гибелта на сина си, Албена Александрова изпрати писмо до  TrafficNews.bg , което тя е озаглавила:

Изповед на неговата майка!

Времето минава и споменът избледнява, само че будната ни съвест още повече ни вбесява. Кой, за какво и по какъв начин измисли тази гибел? На 22 юли 2015г. в столицата Букурещ бе открит обесен стоманеният боксьор Александро Морару. Видян от прозореца на съседката, която и до през днешния ден споделя с изненада за видяната глава, която след повторното си поглеждане към въпросния прозорец забелязала, че главата се поклаща и повикала 112.Единственият доктор, който установи гибел най-малко от 5 часа в 18:30ч. вечерта е точно лекарят от 112. Пантоанатомът няма пояснения. След намесата на румънския президент, година по-късно се издаде и екзпертиза - механична асфикция.Без повече пояснения. След мъчителни ходения и срещи в последна сметка съгласих прокурора, че момчето ми не се е обесило, а може би е удушено и нагласено на въпросното въже (т.е. това е колан от пътна чанта ) и подпряно на парното. Съгласи се, че на 21г. с благоприятни условия, капацитет и хъс, никой естествен човек не би се обесил на обяд, когато в милионния Букурещ кипи живот. Няма очевидци! Няма причини! Няма доказателства! 

 

Въпросната компания на боксьора и до през днешния ден е засекретена. Не може да се разкрие, не може да се види с какви приходи, от къде, за кого и от кого е работила. 

 

Три години вулкан от въпроси към този момент ме дави. Не мога да мълча! Кой и за какво изпрати моето момче в Румъния? От кого взе и на кого даде? Кого оправи и кого обърка?

 

Да не мислите, че съм Ви повярвала в елементарност скица, че синът ми се самоуби от обич? Кой и от къде разбра за неговата обич, че я и разказа по вестниците? С кого я показа? Мислите, че Ви вярваше? Допускахте, че е простак, добряк или чудовище, че го приспахте вечно? Въпросната лъжлива касиерка не Ви ли интересува, която ограби компанията с 20 000евро, та тя даде пояснения и призна за присвояването - похарчила ги за материали на компанията.

 

Ах, тази компания от какви ли материали е имала потребност! В какво бе, хора забъркахте момчето ми, толкоз ли рисково беше, толкоз хитро ли беше или не Ви познаваше задоволително? 

Мениджъри, доброжелатели, гангстери и големци ще се свършат ли мръсните Ви игри с гибелта на моето момче?! Дори съдът в Страсбург не може да разбере защо е тази чудовищна гибел. Кой реши живота на едно 21 годишно момче - то единствено, тъй като вярваше в едни тъмни имена, имена без угризения и човещина! 

" Не се гаси туй що не гасне! " А истината даже и забулена ще се разголи от мощния вятър, който познаваше Алекс - Румънеца, в никакъв случай няма да повярва, че той се самоуби! Той Ви разкри! Това знае целият Пловдив! 

 

С доста болежка, с доста тъга, с доста яд, само че с безрезервна неотстъпчивост - майката на Алекс-Румънеца! 

Спи умерено своя сън, сине мой! А ние, които те носим в душата, ти изпращаме цялата си обич, с цел да те топли във вечността! 

Една майка белязана за цялостен живот да бъде корава! 

Поклон!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР